anders_engstrom_foto_bugburger

Anders Engström

Grundare, Bug Burger

”Ät insekter – rädda världen”

Sänds från scenen


Är det om tio år okej att äta en hamburgare vars kött är gjort av insektslarver? Eller vars bröd är delvis gjort på proteinrikt gräshoppsmjöl? Enligt en 200-sidig rapport från FN skriven 2013 är insekter som föda vår framtid. Poängerna är många. Det går åt åtta-tio kilo foder att producera ett kilo nötkött. Motsvarande siffra för att producera ett kilo insektsbiff är två kilo foder. Dessutom är insekter som skalbaggar, myror, syrsor och gräshoppor nästan lika proteinrika som rött nötkött. Insekter är idag, enligt rapporten, redan en del av födan för två miljarder människor jorden runt.

När Anders drog igång bloggen Bug Burger ville han undersöka ämnet ”insekter som föda” ur en mängd vinklar, men också leka med tanken på att på allvar starta ett hamburgerhak med namnet ”Bug Burger” där köttet kommer från insekter. Den stora frågan är: När?

Tipsa en kompis